Csatlakozóinkkal nem bíz semmit a véletlenre – agresszív vegyszerekhez optimális megoldás

Ha agresszív savakat, lúgokat vagy más veszélyes vegyszereket továbbítanak egy rendszerben, akkor a leggyengébb láncszem a csatlakozók, más szóval fittingek. Az SMC LQ3 fittingjei a csatlakozók között az aranysztenderd.

Milyen fittek, a fittingjei?

A csatlakozó a legfontosabb része az agresszív vegyszerek továbbításának. Ha ezen a területen hanyagul építjük meg a rendszert a munkafolyamat és az ott dolgozók is veszélybe kerülhetnek. Ezen túlmenően anyagi károkat is okozhatnak a szivárgó csepegő vegyi anyagok, mint például a tömény hidrogén-fluorid, kénsav vagy az ammónia.

Emiatt a szelepek, szűrők, szivattyúk és csövek közötti csatlakozók ellenőrzése és karbantartása nagy odafigyelést igényelnek. Gondoskodni kell arról, hogy a csatlakozások szivárgásmentesek legyenek.

SMC fittingek: biztonságosak és egyszerűek

Az SMC LQ3 csatlakozói biztosítják az abszolút szivárgásmentességet. Sok időt takaríthat meg a kifinomult, szabadalmaztatott megoldással.

Mi a legnagyobb probléma és kockázat a csatlakozókkal? Mindenekelőtt természetesen a szivárgás. Amikor a közeg hőmérséklete emelkedik a tömlő megnyúlik. Ezáltal eltávolodik az anyától és a tömlő lecsúszhat, a vegyszer pedig elkezd szivárogni.

Az SMC megoldotta ezt a problémát: Az LQ3 csatlakozók teljesen szivárgásmentesek még 20 °C és 200 °C közötti hőmérséklettartományban is. A kiváló minőségű tömlő természetesen tágul a hőmérséklet emelkedésével. A hagyományos csatlakozókkal ellentétben azonban a szorítógyűrű visszahúzza a tömlőt a megfelelő helyzetbe, hogy ne alakulhasson ki szivárgás.

A csatlakozók aranysztenderdje

Normál menet helyett az SMC fittingek csatlakozásai trapéz menettel vannak ellátva. A meghatározott szerelési pozíció garantálja, hogy a rögzítő anya mindig a helyén maradjon. Az összeszerelés során egyszerűen végállásig kell húzni és ezt követően egyszerűen ellenőrizhető, hogy minden a helyére került-e.

Még hajóval vagy repülővel történő szállítást követően sem szükséges után húzni az anyát. Ügyfeleink egyszerűen és könnyen elvégezhetik a berendezéseik összeszerelését. Az ellenőrzésre szánt idő jelentősen lecsökkenthető valamint a karbantartási idő is lerövidül.

Mivel sok esetben az alkatrészek bonyolultak és kis hely áll rendelkezésre így karbantartáskor könnyen megbonthatóak és összeszerelhetőek, csak azt kell leellenőrizni, hogy az anyák megfelelően meg vannak-e húzva. Ezt az ügyfeleinknek megspóroljuk. Az LQ3 csatlakozókat gyakran a Gardena rendszerrel hasonlítják össze, mert annyira egyszerű, egyértelmű és biztonságos.

Gyorsan találja meg a megfelelő csatlakozót: LQ3 konfigurátor

Bárki, aki egy konkrét cikkszámot keres online katalógusunkban, hasznosnak fogja találni LQ3 konfigurátorunkat. Itt egy pillanat alatt megtalálható az összes termékinformáció, és azonnal megnézheti, melyik a legmegfelelőbb csatlakozó. A legjobb, ha kipróbálja magának!

Megjegyzés: A konfigurátor megnyitásához engedélyeznie kell a makrókat.