Szelep gázpalackokhoz

Flushing Heads: A palackok öblíthető szelepe

Amikor a folyamatok gázokkal történnek, gyakran fennáll a kockázata az alkalmazottaknak és a környezetnek. Különösen mérgező, robbanásveszélyes vagy erősen reaktív gázokról van szó, amelyeket nem szabad felszabadítani. Az öblítőfejek, a gázpalackok öblíthető szelepe biztosítja a gázpalackok biztonságos cseréjét.

Cserélje ki a palackokat – mindig fennmaradó kockázat áll fenn

Ha cégében gázpalackot cserél, ismeri a problémákat: A szelepekben vannak gázmaradványok, amelyek elkerülhetetlenül felszabadulnak. A gáztól függően nagy a kockázata az alkalmazottaknak és a környezetnek is. Bizonyos gázok semmilyen körülmények között nem kerülhetnek ki.

Cserélje ki a gázpalackokat biztonságosan öblítő fejjel

A Flushing Heads, a gázpalackok öblíthető szelepe, ötletes módon oldja meg ezeket a problémákat. A hagyományos szelep helyett három szelepes szelepsorkapcsot használnak, amelyek az öblítőfejben vannak kombinálva. A nagy csatlakozás három kimenethez vezet, amelyeket szelepekkel egyenként nyithat meg.

De hogyan működik a kipiruló fejek? Egyszerűen: Egy kimenet a folyamatvezetékhez vezet, egy nitrogénhez, egy pedig vákuumgenerátorhoz csatlakozik. Normál üzemben csak a folyamatsor nyitva. De amint a gázpalack üres, bezárhatja a szelepet a folyamatvezetékhez. Most használja a másik két szelepet a vákuum és a nitrogén felváltva történő adagolásához a tisztításhoz a szelep termináljába. Így biztonságosan kinyithatja és kicserélheti a gáztartályt anélkül, hogy gázmaradványok távoznának.

Ez a megoldás a folyamatai számára is előnyös, mivel a levegővel és a nedvességgel való érintkezés a lehető legkisebb, és a folyamatgázát nem szennyezi a légkör.

SMC egyedi gyártású termékek a folyamatokhoz

Függetlenül a folyamattól – Az öblítőfejek, a gázpalackok öblíthető szelepe, a kézi és a pneumatikus szelepek összes lehetséges kombinációjával működik. Az SMC egyedi gyártású termékei pontosan az Ön igényeihez igazodnak. A Din 477 csatlakozásoktól kezdve a fenékhegesztési csapokig, az arczáró csatlakozásokig és azon túl is, minden lehetséges.

Érdekli a fej kipirulása? Vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen adunk tanácsot Önnek!