PFA-ból készült vákuumkidobó - a korrózió a múlté

PFA-ból készült vákuumkidobó – a korrózió a múlté

Vákuumkidobókat használnak mindenhol, ahol agresszív vegyszereket kell beszívni. De a hagyományos anyagok hajlamosak a korrózióra a felhasznált anyagok miatt. Ezért az SMC vákuum kidobót készít a PFA-ból.

A durva vegyszerekkel végzett műveleteknél a vákuumszívás a leggyakoribb (és logikusabb) gyakorlat. A szivattyúk egyszerűen túl nagyok és túl drágák erre a célra. A Venturi-effektussal a folyadékok könnyen és biztonságosan beszívhatók. Sajnos a legtöbb anyag túl gyorsan korrodálódik – elvégre folyamatosan érintkeznek agresszív vegyszerekkel.

A nem korrodáló vákuum kidobó

Tudjuk, mennyire fontosak a stabil folyamatok. Ezért az SMC kifejlesztette az Ön számára az első PFA-ból készült vákuum kidobót. A PFA olyan anyag, amely minden vegyi anyaggal érintkezésbe kerülhet, fáradtság vagy korrózió jele nélkül. Tehát ideális anyag vákuum kidobókhoz.

A bizonyított funkcionalitás, a Venturi-elv természetesen ugyanaz maradt: A vákuumot gáz, levegő vagy folyadékok generálják. Az áramló közeget bevezetik a kidobóba, és a Venturi fúvókában lévő keresztmetszeti szűkítés révén felgyorsítják. Ott a dinamikus nyomás (ellennyomás) nő, míg a közeg statikus nyomása a minimumra csökken. Ugyanakkor a felszedő csőben, amely pontosan a keskeny részben helyezkedik el, csökken a nyomás – ez nyomáskülönbséget / vákuumot hoz létre.

Az SMC vákuum kidobóinak másik különlegessége a helytakarékos kialakításuk. A felhasznált PFA különösen tartóssá teszi őket, ami különösen vonzóvá teszi az ár-teljesítmény arányt.

Hol használják a vákuum kidobókat?

A legtöbb esetben vákuum kidobókat használnak a lefolyó túlfolyó edények felszívására. Egy másik alkalmazási terület a közegek keverése. Például savak vagy lúgok hígításakor vagy különféle vegyi anyagok keverésekor. A keverési arány az áramlási sebesség fojtásával határozható meg. Minél gyorsabban áramlik a közeg a kidobón, annál nagyobb a negatív nyomás.

Bárhol alkalmaznak agresszív vegyszereket, a PFA-ból készült vákuumkidobó számos előnnyel jár: Tartós, olcsó megvásárolható és rendkívül alacsony helyigénnyel.

Szeretné tudni, hogy profitálhat-e Ön is ebben az újításban? Vegye fel velünk a kapcsolatot – szívesen adunk tanácsot Önnek!