Visszaszívó szelep

Suck-back egység: Visszaszívó szelep, amely soha sem csepeg

Cseppenésmentes, pontos adagolás – az értékes folyadékok tökéletes adagolására nyújt megoldást az SMC visszaszívó szelepe.

Az analitikában a reagens folyadékok értékesek. A félvezetőiparban gyakran veszélyesek is, ezért a csepegő szelepek itt nem megengedettek. Az SMC megbízható visszaszívó szelepet fejlesztett ki erre a célra, amely különösen pontos adagolást tesz lehetővé. Egyetlen csepp sem kerülhet ki véletlenül.

Hasonlóan a hagyomásnyos vízcsaphoz: A folyadék a kifolyón keresztüláramlik, a csap elzárása után marad egy utolsó csepp, ami lecseppenhet. Gyakran többszörös csepegés alakul ki.

Sok kicsi sokra megy

Súlyos következménye lehet a félvezetőiparban. Nem csak azért, mert itt agresszív folyadékokkal dolgoznak, ahol már a legkisebb cseppek is súlyos sérülést okozhatnak. Az érzékeny elektronikai alkatrészekben a véletlenül lecseppenő folydékcseppek is kárt tehetnek.

Még az orvosi analizátorok esetében sem szabad a reagensnek lecseppennie. A vér és vizeletmintákhoz pontos adott reagensmennyiségeket kell adagolni. A legkisebb eltérés is befolyásolhatja az eredményt. Egy felesleges reagens csepp hatására is kárbaveszhet a minta egy része.

A visszaszívó szelep megakadályozza a csepegést

Az úgynevezett visszaszívó szelep felelős azért, hogy a csőben maradó folyadékot visszaszívja, mielőtt lecseppenne. A cseppenés így megakadályozható. Az ilyen szelepek alapvetőek a félvezetőiparban és gyakran használatosak az analizátorok eetében is.

A visszaszívó szelepen kívül az SMC másban is tud segíteni. A SMC, mint az automatizálási megoldások szakértője és tapasztalt ipari partner széles termékválasztékát nyújtja a szelepeknek és szabályozóknak illetvez ezek tökéletes kombinációját.

A legpontosabb adagolást valósítja meg a kombinált szelepegységgel

Az SMC szelepegység egy tulajdonképpeni visszaszívó szelepból és egy be/ki szelepből áll. Ezáltal az egyedülálló kombináció által sokkal pontosabb adagolást tesz lehetővé, mint egy hagyományos visszaszívó szelep.

Nem csak az avisszaszívást és az átáramlást lehet pontosan beállítani, hanem speciális fojtószelepként is használható a szelep nyitási és zárási sebességének szabályozására. Ez különösen fontos, hogy a közegben fellépő hirtelen változások csillapíthatóak.

Végig tökéletes folyamat

A pontos beállítással garantálható az állandóan zárt folyadékoszlop a beadagolás után is. A folyadékoszlop szabályozottan szakad meg, így semmi nem veszik kárba. Így tökéletes adagolási folyamatot lehet elérni az elejétől a végéig.

Szeretne többet megtudni az SMC-től a visszaszívó szelepről? Szakembereink szívesen állnak rendelkezésére.