Szivattyúk agresszív vegyszerekhez

Szivattyúk agresszív vegyszerekhez – semmi sem akad el!

Amikor a szivattyúk agresszív savakat vagy lúgokat szállítanak, hamar elérik az ellenállóságuk határát. Hacsak nem SMC gyártásúak. Agresszív vegyszerekre szánt szivattyúink állják a legkeményebb kihívásokat is.

Sokan találkoztak már az alábbi problémával: A szivattyú agresszív savat szállít szemüvegek, kristályok vagy más termékek felületkezeléséhez. Egyszercsak minden előjel nélkül a szivattyú megszorul és a termelés leáll. A szükséges javítókészlet beszerzése, vagy a komplett szivattyúcsere napokig eltarthat. Ez nemcsak bosszantó, hanem gazdasági szempontból is probléma. Különösképpen akkor, ha a szállítási határidőtől függ, hogy mikor folytatódhat a termelés.

Mitől állnak meg az agresszív vegyszereket szállító szivattyúk?

A legtöbb esetben a szivattyúk idő előtti megállását ugyanaz okozza. A vegyszerek diffundálnak – a vegyszermolekulák áthatolnak a membránon – és reakcióba lépnek a szivattyú fém csúszórúd részével és gyorsan korrózió alakul ki, ami miatt már nem lesz képes mozogni. Probléma lehet még, hogy a gyenge minőségű műanyagok a folyamatos vegyszerrel való érintkezés miatt deformálódnak.

Az SMC ezért kifejlesztett több speciális szivattyút agresszív vegyszerekre, amelyek hosszú élettartamot és megbízható működést garantálnak. Rozsdamentes acél helyett kerámiából készült csúszórudat használunk, melyek nem korrodálódnak. A visszacsapó szelepek speciálisan kezelt ellenálló PTFE anyagból készülnek, ami nem változtatja meg az alakját a vegyszerek hatására – így biztosítva a szivattyú zavartalan működését.

Speciálisan kialakított szivattyúk minden feladatra

A szivattyúk sok mindennel megküzdenek. Folyadékokat szállítanak nagy távolságra és magasságokba, le kell győzniük a gravitációt és nyomáseséssel kapcsolatos ellenállást, amelyre nem is számítunk. Ezek mind negatív hatással vannak az élettartamukra. Ha hibásan számítottuk az átmérőt és kisebb szivattyú került beépítésre, akkor a termeléskiesések elkerülhetetlenek. Ez alapján, túl nagy méretű szivattyúk használata szükségtelenül magas költséggel jár.

Az SMC segít kiválasztani az Ön alkalmazásához megfelelő szivattyút. Agresszív vegyszerekre használható szivattyúinkkal időt és pénzt takaríthat meg: Két méretben érhetőek el (1-20 l/perc és 5-45 l/perc) gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást, tartósak és zavartalan termelést garantálnak.

Érdekli Önt tartós, hosszú élettartamú szivattyú a termeléséhez? Az SMC csapata szívesen ad tanácsot Önnek.