vízhűtéses hegesztés

Vízhűtéses hegesztés a legmagasabb színvonalon

A hegesztés rendkívül magas hőmérsékletet okoz – az ív hőmérséklete elérheti a 30 000 °C-t, ami természetesen negatív hatással van az alkatrészek élettartamára. A megoldás a vízhűtéses hegesztés. erre a területre Az SMC erre a területre kifejlesztett egy speciális megoldást.

Ha nagyobb termelékenységet és minőséget szeretne elérni a hegesztésben, az SMC segíthet ebben. A vízhűtéses hegesztésre adott teljes megoldásunknak számos előnye van – többek között a hosszabb elektródaélettartam, gyorsabb hegesztési sebesség és stabil ív.

Így működik SMC-vel a vízhűtéses hegesztés teljes megoldása

Mint minden teljes megoldás a miénk is részegységekből áll, amelyek tökéletesen illenek egymáshoz és együttműködnek. Szívesen segítünk ügyfeleinknek a feljesztésben és a komponensek finomhangolásában. Összességében az alábbi fő elemekből épül fel a megoldás:

  • A chillerből (hűtő) a hűtővíz egyszerre több hegesztőállomásra osztható le, melyeket egyidejűleg lehet hűteni. Ezért csak egyetlen berendezésre van szükség; csökkennek a karbantartási költségek, illetve a helyigény.
  • A folyamatos áramlásfigyeléssel garantálható, hogy a folyamatokban bekövetkező változásokról időben értesüljünk. Ezáltal a hűtés biztosított. Ha túl alacsony az áramlás, a rendszer automatikusan riasztást ad. Az ügyfél ez alapján be tud avatkozni, hogy a berendezés károsodását megakadályozza.
  • A hegesztőrendszerrel való kommunikáció digitális be- és kimenetekkel lehetséges, valamint szabványos RS232/RS485 csatlakozáson kereszül.

Mely részek hűthetőek:

  • A hegesztőpisztoly csövekkel van ellátva, melyeken keresztül a hűtővíz lehűti a gázfúvókát és az elektródát. Ez természetesen megnöveli az elektróda élettartamát, egyidejűleg fókuszált ívet is biztosít.
  • A hegesztés nagy áramerősségen működik. Rendszerint a vezetékeket közös tömlőben vezetik úgy, hogy a kábelek automatikusan lehülhessenek. A chillerek hőmérséklettartását 20 – 25 °C tartományra beállítva elkerülhető a kondenzáció.
  • A hűtés megfelelő kialakításával további részek, mint például elektromotorok vagy pajzsok hűtése is lehetségessé válik.
  • Sok ügyfelünknél megvalósítottunk már vízhűtéses hegesztéses egyedi komplett megoldást, minden esetben nagy hangsúlyt fektetve az ügyfél igényei és elvárásaival összhangban arra, hogy az alkalmazás optimálisan működhessen.

Egyetlen szolgáltató, számos előny

Az SMC a kényelem mellett rámutat a gazdaságosságra is: Sok alkalmazásnál több egymástól független üzemrész működik egyidőben és így több hűtőrendszer is telepítésre kerül. Ez gyakran jelentősen megnöveli a karbantartási költségeket és a helyszükségletet. Az SMC megoldással ez már a múlté.